اثر آمیگدالین بر بقای سلولی و سطح مالون دی آلدئید سلول های سرطان پستان SK-BR-3 در مطالعه آزمایشگاهی | ||
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد | ||
مقاله 3، دوره 65، شماره 5، آذر و دی 1401 اصل مقاله (1017.43 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22038/mjms.2022.21520 | ||
نویسندگان | ||
بهمن مرادی پوده1؛ فاطمه احمدپور* 2 | ||
1گروه علوم آزمایشگاهی، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران. | ||
2مرکز تحقیقات بهداشت تغذیه، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه و هدف: آمیگدالین یک ترکیب سیانوژیک هست که بهطور طبیعی در دانههای زردآلو، هلو، بادام تلخ، آلو و سیب وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر آمیگدالین بر روی بقای سلولی و سطح مالون دی آلدهید (MDA) در رده سلولی سرطانی پستان SK-BR-3 و مقایسه این اثرات بر روی رده سلولی سالم MRC-5 بود. روش بررسی: در این مطالعه از رده سلولی سرطانی پستان SK-BR-3 و رده سلولی سالم MRC-5 استفاده شد. بهمنظور بررسی اثر آمیگدالین بر روی بقای این دو رده از سلولها و همچنین بر روی سطح MDA از غلظتهای 5/2، 5، 10، 20، 40 و 80 میلیگرم بر میلیلیتر آمیگدالین استفاده شد. بقای سلولی توسط آزمون MTT و میزان MDA توسط روش تیوباربیتوریک اسید و اسپکتروفتومتری ارزیابی شد. مقایسه آماری میانگین بین گروهها با استفاده از آنالیز واریانس یکطرفه (ANOVA) و سپس آزمون تعقیبی Tukey انجام شد. یافتهها: بر اساس نتایج مطالعه حاضر، آمیگدالین از طریق وابسته به دوز باعث کاهش معنیدار بقای سلولهای سرطانی رده SK-BR-3 و همچنین افزایش معنیدار سطح MDA بر روی این رده سلولی شد (05/0 P). ولی اثر آماری معنیداری بر روی بقای سلولهای طبیعی MRC-5 و سطح MDA نداشت(05/0P >). نتیجهگیری: آمیگدالین از طریق افزایش دادن سطح MDA در سلولهای سرطان پستان SK-BR-3 باعث از بین بردن سلولهای سرطانی این رده میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
بقای سلولی؛ سرطان پستان؛ آمیگدالین؛ مالون دی آلدهید؛ SK-BR-3 | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,014 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 409 |